JERRY LEGER – TIME OUT FOR TOMORROW

Mijn eerste gedachte bij het horen van de songs op het nieuwe album “Time Out For Tomorrow” van de Canadese folkrocker Jerry Leger uit Toronto, Ontario was dat zowel zijn stem als zijn songs wat lijken op die van de Amerikaanse rootsrocker Jesse Malin. Daar is absoluut niets mis mee, want wij houden van beiden, net als zijn trouwe schare Canadese fans waaronder de fantastische singer-songwriter Ron Sexsmith en de indierockers van ‘Cowboy Junkies’.

De 34-jarige Canadees heeft al een heel mooi arsenaal aan goede platen op zijn conto staan sinds zijn debuutplaat “Jerry Leger & The Situation” die in 2005 op de markt is verschenen. Hij heeft zo’n tiental platen uitgebracht met als laatste in het rijtje het schitterende dubbelalbum “Nonsense And Heartache” uit 2017, waarna nu dus op 8 november 2019 het nieuwe album “Time Out For Tomorrow” volgt.

Als eerste single werd geopteerd voor de albumopeningstrack “Canvas Of Gold” (zie 1e video), de eerste van tien nieuwe nummers op deze plaat. Romantiek, liefde, nostalgie en energie vormen de basis van de liedjes die Jerry Leger op deze cd presenteert. Als zelfverklaarde fan van o.a. Roy Orbison, Gene Clark, Lou Reed, Nick Lowe en Rick Danko hoeft het dan ook niet te verwonderen dat er invloeden van deze artiesten terug te horen zijn in enkele nummers op “Time Out For Tomorrow”.

Representatief hiervoor zijn songs als “Justine”, pianoballad “That Ain’t Here”, het op de 2e video in een live-uitvoering te horen “Read Between The Lines” en“I Would”. Het rockende aspect van zijn werk krijgen we te horen in de tracks “Tell A Lie”, “Burchell Lake” en “Corner Light”. Net als bij de vorige twee albums van Jerry Leger stond ‘Cowboy Junkies’-oprichter, componist en gitarist Michael Timmins als producer achter de knoppen bij de opname van deze plaat in diens ‘The Hangar’-studio in Toronto voor de release van het album op zijn ‘Latent Recordings’-label. Klassewerk, zonder meer!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Latent Recordings

distr.: Bertus

video